Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älska med oss!

Helgad vare den dag som kommer
vi hade ett halvt stearinljus
men det glänste ända in i gryningen.

Portvakterna sken allt vad de kunde
när vi red in i våra hjärtans Jerusalem
och kysste gatstenarna under våra fötter.

Härligheten åt vi till frukost
och bad tjänarna bära in ny glädje
som vi kunde klä på oss när vi kom hem.

Först skulle vi springa nakna
ner till lyckan och döpa oss
i guld och flämtande andetag

Hör vi trumpeterna?
De som viskar att nu är det dags
vi ska gå och aldrig återvända
men det gör inget

för vi har våra kläder
vi har våra hjärtan
och vi har våra glänsande svärd
smidda av kärlek och hopp
och vi skall besegra vår fiende
till sista man
och vi
skall lära dem
älska.




Fri vers av Nayienna
Läst 398 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-11-15 12:12



Bookmark and Share


  MeAmmie VIP
(Smidda av kärlek och hopp) Så vackert,så vackert!
2008-11-20

    Petro Nella
väldigt väldigt bra
2008-11-19

  Elisabeth VIP
Härligt flyt, atmosfärisk med sitt något bibliska tema. Fint också hur du skapar fram något nytt av den berättelsen och kärleken i nutid.
2008-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Nayienna
Nayienna