Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

superhjältar och psykopater

vad gör det egentligen om vi förvandlas till något för ett tag?
bara för att lådsas att vi faktikst var något mer än vad de bara ser.

vad gör det om vi får flyga ett tag?
bara för att känna känslan av frihet.
riktig frihet, och inte bara det i drömmande form.
jag vill vara i gasform, i ånga.

jag vill kunna vara någon som försvinner när allt bli jobbigt,
som bara kan skylla på att det var någon som ropade på hjälp.
måste dra

att kunna ha fräcka kläder på sig,
som är lite för tajta,
men bli kallad fräck istället för slampa.
och att höra "där är hon!" istället för "där är hon"
när man går förbi.

att kunna vara någon som inte behöver droger för att fungera,
för att kunna stå.
att vara någon som alla ser på med stolthet
och säger "det där är min granne"
jag saknar oss

att kunna vara någon som alla tänker på när de kollar mot himmelen,
och veta att det inte är en önskan om död som kommer från deras slutna läppar.


att kanske ha ett speciellt vapen som alla ens fiender fruktar,
och alltid besegra bossen i slutet av spelet.
och att äga en osynlig bil,
som man kan parkera på handikappsparkeringen när man ska handla mjölk,
och inte är ensam om det.

att sjäv kunna förvandla sig till något annat,
bara för att få kolla på dig när du sover.
utan att du vet om något.
det skulle självklart förstöra min täckmantel.

att kunna vara någon med två identiteter,
och kunna göra bakåtvolter med ett vattenglas i handen.
att kunna säga så vi möts igen
utan att du undrar vad jag egentligen vill göra med dig.

Vad gör det egentligen om vi får vara någon annan någon gång?
bara för att komma på att gränsen mellan superhjältar
och psykopater
är hårfin.
Kanske.




Fri vers av annkajsafelicia
Läst 448 gånger
Publicerad 2008-09-24 18:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

annkajsafelicia