Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland behövs det en fjäril






Djupt försjunken framför
dagens dos av mediciner


ser hon hur en liten fjäril
fladdrar till utanför fönstret


en fjäril sju våningar upp
och den hittar just till henne


hon går för att se om
den sitter på fönsterblecket


trots att hon vet att den inte
finns där



fjärilar kommer aldrig
för att stanna


de är naturens budbärare


och den som fladdrade förbi fönstret
ville göra henne uppmärksam på

att hon mådde tusen gånger bättre
av att titta på den vackra utsikten

än att sitta och stirra på tio tabletter








Övriga genrer av Bim
Läst 355 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-09-25 13:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Åhhh, så FIN, och SANN,
du skriver så bra - lättförståeligt
och otillkrånglat!
2008-10-05

  Lilla My* VIP
Så klokt du skriver Bim!
Att hitta det där lilla som gör tillvaron så mycket bättre...helt plötsligt finns det vingar omkring oss som lyfter en hel dag!
2008-09-26

  Vind
...och med en dos kaosteori blir det ännu märkligare. Fin känsla för det lilla vackra som kan bli det stora, i din text
2008-09-26

  Marie Å
Klokt skrivet........ det gäller att hitta ljusen.....
2008-09-25

  Mikael Lövkvist
Ja, jag tror också att de är budbärare.
Vackert förmedlat i den här dikten.
Ditt eget budskap är också viktigt.
Jag tänker nu: Vi är alla budbärare.
Och jag "ser", nästan, för en liten stund, igen, verkligheten bortom illusionenas skynke.

Tack.
2008-09-25

  Jessica Ebbesson
Precis rätt intällning. Fint påkommet!
2008-09-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Just minsta lilla
ljus, i vårt hus, ger
ett så gott sus!
2008-09-25

    papillon
Du är den klokaste jag vet!!!
2008-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Bim