Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...slog nu för sig självt

individer som springer runt, runt
för att hinna med alla måsten
som en myrstack med alla dess gångar
allt för att föda drottningen
ta upp min tid,
och gör den till något fint jag kan ge min mamma i julklapp


Allt det alla måste göra
vem bryr sig egentligen om någon glömmer kalle på dagis?
han har det så mycket bättre med dockorna han biter huvudet av.
fem år och ljushårig- han behöver inte det han aldrig får
som folk aldrig hinner ge honom

Allt det alla glömmer av att pricka av på tavlan hemma
de införskaffade i allt kaos, för att hinna med
och förbättra.
när blir allt perfekt?

människor utan mål och mening
egentligen
är vi ju tid bara en illusion
vi behöver den lika mycket som fantomen behöver sin häst
- den är ju bara symbolisk
mannen i dräkten springer ju fortare
och vad gör man när hästen måste tvätta?

förr i tiden var ordet måste inte uppfunnit än
men hur gjorde man då för att övertala någon?
vi är de som blev över av det som inte orkade finnas mer
deras framtid blev vårat nu

stanna upp!
ser ni inte hur ni beter er?
det finns mat åt alla
i alla fall på IKEA,
och hämta kalle på dagis
- han behöver det våra föräldrar hann med förut
kärlek

Vuxna som skiljer sig bland räkningar
de aldrig hinner betala för anna ska spela fotboll
och stackars lilla peter, som bara är två månader,
får växa upp och betraktas som en bra kille
för under omständigheterna skötte ju barnflickan sig bra

Jag ger upp och blir en myra
i mängden
allt för att låta drottningen växa
förlorar dig i all stress, och försöker glömma
att jag faktiskt hade ett liv förut
precis som ni.

och det jag en gång kallade mitt
slog nu för sig självt




Fri vers av annkajsafelicia
Läst 396 gånger
Publicerad 2008-09-28 18:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

annkajsafelicia