Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem har sagt att vuxna vet bäst?

-Jag tycker det är orättvis att inte din tjej får vara hos dig när mammas kille får vara hos henne. Din tjej är ju min kompis.

Aldrig förr har ord gjort mig så rörd och berörd. En 8-åring som kan se orättvisor och enkel logik där vuxna faller. Finns det något oskuldsfullare, renare och vackrare.
När ska alla vuxna börja lyssna på barnen? Tror många kan lära sig mycket genom dem.

Detta barn som yttrade dessa ord fick mig att fälla tårar för alla barn som sitter i kläm mellan två oense föräldrar. Varför kan de inte lyssna på alla ord som barnen säger utan att lägga egna känslor och tyckande i vad de säger?

Mitt hjärta kommer för alltid blöda och gråta för "skilsmässobarnen" som använd som vapen mellan sina föräldrar.

Vet vuxna alltid bäst? Jag tycker inte att vi gör det alltid.




Övriga genrer av Brell
Läst 584 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-09-28 22:13



Bookmark and Share


    Klöver knekt
När barn ser på en vuxen som en kompis och inte som en rival har man kommit långt. Är man kompis är man förebild och det kan barn aldrig få nog av.
Barns tänk facinerar.
Tror barn vet bäst i vissa fall...
2008-10-27

  Angeldust
Nej vuxna vet inte alltid bäst, beter sig värre än småbarn ibland..man använder INTE barnen som verktyg eller vapen pga av en brusten relation, finns tyvärr idioter som gör..dom borde vara vuxna nog att fatta bättre att barnen faktiskt far illa...vuxna egoister ibland i det fallet.Tack för sann läsning /kram tinny
2008-10-15

    eva m h
Nä barnen kan vara mer klartänkta än vi vuxna!
2008-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Brell