Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under ek, gran och fur

Under ek, gran och fur
En stig av ålder döljs
Endast de klaraste stjärnor
ända hit ner når

Under ek, gran och fur
En stig av ålder döljs
Om man till slutet vill nå,
Man en molnfri natt och dag skall vandra

Under ek, gran och fur
En stig av ålder döljs
Då månens kalla öga åter fötts,
och skuggornas väsen fått liv
vila fötterna man kan

Under ek, gran och fur
Då en stig av ålder nått sitt slut
En tjärn av de okända blottas
så stilla i den kyligaste natt

Under ek,gran och fur
Där en stig av ålder är slut
Där en silvertjärn nalkas
Dit endast stjärnor förmår att nå
Där vill jag slå rot




Fri vers av Grief
Läst 281 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-09-29 12:51



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Jordiskt element, nästan drömsk

tycker om :-)
2008-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Grief
Grief