Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min väg genom natten

I ringlande led vi senfärdigt vandra,
på väg genom natten under stjärnefylld sky.

Rättar min gång genom blickar på andra
på väg genom natten under stjärnefylld sky.

Någons soldater på väg mot ett slag.
alldeles tysta i takt till en trumma:

- Apportera min vän!
Schas! Expidera!
Fram och tillbaka,
för frihet med mera.

- Min plats är min lott
å allt för min herre.
Det här är väl gott.
Det kan alltid va´värre.

Vid sidan av vägen så sjunger en ek;
en hyllning till himlen blir vindarnas lek.

På väg genom natten under stjärnefylld sky.
vi väntar på dagen som alltid blir ny.





Fri vers av Tom Berggren
Läst 441 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-09-30 12:37



Bookmark and Share


  [jimmy]
skön metrik
på böjan och på slutet!
2008-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Tom Berggren
Tom Berggren