Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

upp och ner, ner och upp

en liten tant står och trampar
på samma fläck på marken
upp och ner
ner och upp

och jag får en sådan lust
att hoppa av cykeln
och stampa jag också

blicken är fokuserad
rakt ner i marken
och man kan ana ett litet flin
ett hånleende

vi kan stå där och stampa
jag och den lilla tanten
och hånle mot livet
för det är precis så jag känner

en liten tant står och trampar
men hon kommer ingenstans
upp och ner
ner och upp

för det är precis så jag känner
jag stampar runt på samma fläck
men står stilla
upp och ner
ner och upp igen

blicken är beslutsam
små små steg
envisheten är
viljan finns
upp och ner
ner och upp

och jag får en sådan lust
att hoppa av cykeln
och stampa jag också

människor stannar till
tittar på henne
och jag ser vad de tänker
jag vill skrika högt
att den här människan vet
hon vet livet på riktigt

en liten tant står och trampar
på samma fläck på marken
upp och ner
ner och upp
men kommer ingenstans

och jag får en sådan lust
att hoppa av cykeln
och stampa jag också
ge livet ett hånleénde



men jag gör det inte





upp och ner
ner och upp




Fri vers av korrigerad
Läst 276 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-30 10:28



Bookmark and Share


  Frederick
känn dig bra, för det är du. du är jävligt bra.
2008-09-30

  Larz Gustafsson VIP
Det är som tysken som brukar cykla runt i Gävle centrum med plakat och ropa ut budskap mot EU.
Folk hånar honom.
Det gör inte jag.
Jag skriker: "Det är ni som INTE ropar som det är fel på!"
2008-09-30
  > Nästa text
< Föregående

korrigerad
korrigerad