Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...och tidens finger strök varsamt längs fårorna i din panna

 

solblekt tegel mot din panna

så dikt an

att de veck som tiden och erfarenheten givit

slätas ut

 

och ändå bjuder du 

        inte något slätstruket intryck

 

denna färgrika höst

när mediokert ointresse och urvattnat intetsägande

står sig slätt

        i sin blekhet

 

allt detta

i bjärt kontrast mot den fängslande värld

som höstens tavla så tänkvärt målar

 

        märkligt underhållande

 

då stunder uppfylls av lövens prasslande

och vi rycks med

        i tidernas ström

 

©  Birgitta Wäppling, 30 september 2008

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 900 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-10-09 16:55



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
För mig är det här en lite vemodig dikt..precis som höstar kan vara ibland!
2008-10-14

  Eva Langrath VIP
Vackert för mig ger den koppling mellan naturens höst och livets höst.

Eva
2008-10-09

    LisaL
---en härlig dikt som har lagom mycket mellan raderna, för läsarens egen tolkning...----

Tycker om hur du binder ihop texten och hur låter orden leka sig fram när man läser. Jättefint!!
2008-10-09

    -Lennart Nilsson-
En jättespännande text, med många tjusiga passager, bland annat de här raderna:

" denna färgrika höst

när mediokert ointresse och urvattnat intetsägande

står sig slätt

i sin blekhet "
2008-10-09

  Michaela Dutius
Skimrande vackert stämmer till eftertänksamhet...
2008-10-09

    BabsanS
Tankeväckande om hur tiden kanske saktar in lite grand när hösten kommer Välskrivet, vackert och vansinnigt väl värt stående ovationer.
2008-10-09

    Diktarminna
Med skicklig hand för du pennan vidare, mot ännu en vacker dikt.
En färgrik och tänkvärd dikt, tillägnad hösten.

Bokmärker.
2008-10-09

  thyra
Vackra ord och djup känsla. Fint skrivit!
2008-10-09

    CamillaN
Medryckande och fin beskrivning av hösten.
Tycker mycket, mycket om denna dikt. Den får mig att stanna upp, lyssna till höstlöven som prasslar i vinden och känna hur de löv som redan fallit inbjuder till eftertanke...!!

Applåder i massor.
Bokmärker.
2008-10-09

  Sladjana Zubcevic
"då stunder uppfylls av lövens prasslande

och vi rycks med

i tidernas ström"
Underbart skrivet.
2008-10-09
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP