Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mamma och Pappa var gifta tills döden skiljde dem åt

Hon går ut med soporna

det är bara några steg och ingen kan se

varken det nystylade håret eller den snygga makeupen

men det handlar ju om kärlek

så hon måste se fin ut

ifall

blåmärkena är perfekt maskerade

han är ju bara lite skadad

en svår barndom

han behöver kärlek

det är allt det handlar om

hennes revben värker där han sparkade henne

igår när lilla dottern såg på

men inte gråta nu

i kärlek måste man vara stark

 

hon kan bara inte förstå

att den bor i en annan verklighet




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 342 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-10-02 16:09



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Ibland tränger verkligheten igenom även de tjockaste vägger.
Ibland inte.
Vem finns som hjlper då?
Smärtsam läsning som applåderas.
2008-10-31

    ej medlem längre
Ajjj.....
2008-10-06

    © Birgitta Wäppling VIP
Slutraderna ger pricken över i, i en text som berör.
2008-10-04

  Lena Krantz VIP
Svårt svårt att se för den lilla dottern och som alltid frågar man sig varför hon är kvar....
2008-10-03

    Bodil Sandberg
Gripande starkt om vanmakt...och jag tänker: hur mycket makeup där än är..lyser alltid smärtans fåror igenom
2008-10-03

  RogerIvan
Aaj som sjutton! Den här gör ont och lämnar kvar en obehagskänsla...
2008-10-02

  aol
smärtsam stark så berörande
2008-10-02

  korpfjäder
Förblindad stannar hon....
2008-10-02

  Fokus
De tre sista raderna säger allt. Mycket välformulerad text. Tack!
2008-10-02

  * Ammi *
ja, en bra text om nåt mkt förekommande ..
2008-10-02

  Sladjana Zubcevic
"i kärlek måste man vara stark"
Smärtsamt vackert.
Djup och stark...
2008-10-02

    Maria Malm
Under den fina ytan finns en annan verklighet..tycker om formen med de två slutraderna för sig.
2008-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren