Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Titel: dunno, blandat med urkass sk humor. Dikt: njae. Strunt.


Prisklass. Top Notch.

Det går sönder
Dagligen
Du vet, glas
Muggar
nyckelben
Och städer

Det är ingen nyhet, vi kan annonsera
Tjäna på
Förgängligheten ägs av oss alla

Det vill jag att du ska komma ihåg

Defekten är med i köpet ändå, baby
Det är en del av charmen, kan man säga

Det är en del av mystiken, med glimten i ögat
För ögonblinkningen varar inte för evigt,
Den spricker upp

Du får det på köpet,
om du nu är villig att betala

Det kostar att ge sken av att
Du har något fulländat
Det kostar att fingera med sanningen
strunta i det.

Du får kaoset på köpet, baby.
Oavsett, pris.

Så ta det bara.

Ta det

Benen som går sönder

Ta det

Hud som spricker

Ta det

Gulnande tänder
men bara ta det.


Allt i ett.




Fri vers av Матрёшa
Läst 509 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-02 22:38



Bookmark and Share


  Pickadoll-Paschkudnik
Och där står du, på en bro i Stalingrad, och utropar "KOM DÅ!!" mot världen. Aldrig med den.
2009-12-22

    ej medlem längre
"Du vet, glas
Muggar
nyckelben
Och städer"

så fint.

ger mig hopp, att du skapar poesi vilken inte bara är massa pompösa metaforer och liknelser.

det här innehåller väl visserligen också metaforer, men de är avskalade intill benen och står ändå upprätt. behövs liksom inte alltid fläskas på med senor, muskler och fett.
2009-01-19

  Sideshow Bob
Kaos på köet.




Kaos på köpet.



Wooyahh.

Jag vet inte vad jag ska säga.
2008-10-04

  Stellan Johansson
Bra och stark dikt om livet, jag tycker inte alls att det var strunt ;)
Någonstans handlar det om en strävan efter perfektionen som aldrig kan uppnås och att köpa livet som det är. Tror jag. Det tål att tänkas på. Hur som helst, applåd!
2008-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Матрёшa
Матрёшa