Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var rädd om Din vän

Varför behandlar Du Din vän på det sätt Du gör,
ser Du inte att HON har blivit väldigt skör,
vad har flugit i Dig, vad är Du för lort,
som skyller Du på henne, för saker hon ej gjort.

Tidigare behandlade Du HENNE med respekt,
hon skrattade ju alltid, hon var en FRISK FLÄKT,
HENNES utstrålning gjorde oss alla på gott humör,
HON såg upp till Dig, precis som det sig bör

Men sen så börja allt, Du blev som en tok,
Du började skrika åt henne, Du var ej riktigt klok,
Du sårade henne så hon greps av panik,
och allt berodde på dina upprepade skrik.


Om Du fortsätter sådär, mister Du Din vän
Då hjälper det inte att krypa på Dina bara knän,
För om hon totalt mister förtroendet för Dig,
Då hjälper det inte vad än Du säger, NEJ!.....

SLUTA att dumförklara henne varje dag,
RESPEKTERA henne, precis som jag,
VAD TÄNKER DU PÅ, varför gör Du sådär,
hon bryr sig ju om Dig, och har Dig så kär

Behandla henne som Du vill att hon behandlar Dig,
köp en fång rosor och säg "Jag älskar Dig"
sätt upp ett mål att lösa denna tvist i lag,
allt kommer att bli bra, en vacker dag!

Försök försonas, för det är ju mest Ditt fel,
Det som har hänt de gånger som Du fick ”spel”
ge henne vackra ord, och mycket beröm,
så kommer Du att känna att NI lever som i en dröm.

Var rädd om henne, försök, men tro ej att hon har glömt,
Ta fram de fina orden, som Du i Ditt hjärta gömt,
Och gå mot framtiden, NU som ett lyckligt par,
Så får Ni va´ tillsammans, även på äldre dar.




© Ted Örnberg 2008




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 436 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-10-02 23:49



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket tänkvärt och fint skrivit,
vara rädda om varandra, år
så viktigt för alla
2008-10-07

  Elisabeth VIP
Tänkvärt och samtidigt rart poetat
2008-10-06

  Kim VIP
Man brukar säga du får en blomma i himlen. Jag skriver att jag stjärnmärker här!
2008-10-04

    secret2
Klart man ska vara rädda om varandra!
2008-10-03

  Ellan
Oj den går direkt in.. man känner när man läser denna text..
2008-10-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så det är, vad rädd om
den vän Du har... Alltid!
Så länge den finns kvar...
Annars kanske den åt
ett annat håll far...
Ord att ta till sig, fullt ut!
********************
2008-10-03

    Maria Malm
Trevligt och fint rimmade rader med viktigt innehåll - att vara rädda om varandra.
2008-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP