Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har genom åren ofta skrivit ganska... tungt. På sistone har jag (därför?) valt att mer fokusera på det lätta. På ljuset. Det vackra.


Upplev det vackra ...

Om det är vår, upplev det vackra i den. Det nyfikna ljuset, som kräver allt mindre sömn. Den spädgröna växtligheten, som rotar sig i rätt position inför mirakelloppet. Den spänstiga strimman av förväntan, som du hittar i den mötandes blick under promenaden. Starens grundliga besiktning av det tilltänkta hemmet.

Om det är sommar, upplev det vackra i den. Den fullmogna solen, som lutar sin kupade hand mot din uppmärksamma hud. Den medkännande skuggan, som vidsynt lyssnar av dina eftertankar. Den äventyrsresande grillröken, som snitslar banan åt grannens lössläppta skratt. Fiskmåsens uppspelta rop ovanför den tappade utflyktsmackan.

Om det är höst, upplev det vackra i den. Trädens generösa lövverk, som dämpar svalvindarna med sina mångnyanserade värmeslingor. De kvardröjande regnen, som tvättar luften oskuldsfull och andningslätt. Den kravlösa påkläddheten, som tillåter en extra portion av favoriträtten. Ormvråken på stolpen, som tecknar genomresan dramatisk med sin lurande rovdrift.

Om det är vinter, upplev det vackra i den. Det ogenerade mörkret, som formar en fulländad ram åt stearinljusets låga. De gåtfulla snöflingorna, som dansar omgivningen klädsamt yr. Den välmenade hälsningen, som tar avstamp från eller vid sidan om traditionernas nytvättade golv. Blåmesen på andra sidan fönsterrutan, som huvudvrider sin bordsbön innan den tar del av sin gåva.




Fri vers av Alstermark
Läst 396 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-03 21:40



Bookmark and Share


  beam72
ååå underbart om årstider och allt det vackra
2008-12-27

  Blåbäret
Här har du verkligen fångat ljuset av våra årstider...det som förför och tilltalar...underbart skrivet med målande bilder och känsla...applåder
2008-12-06

    ej medlem längre
Ja visst har du rätt i det du skriver,
alla 4 årstider har sina ljusglimtar
och bra saker, tack för påminnelsen!

Mycket välskrivet och eftertänksamt
2008-10-10

  stenhur VIP
Så mycket att glädjas åt. Och en uppfordran att hitta nyanserna, som gör allt så mycket mera värdefullt. Som om allt detta skedde för min skull. Vilken tur jag har!
2008-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Alstermark
Alstermark