5 oktober 2008" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
5 oktober 2008


Smeker hans solbrända hand..

 

han sover..

jag gör hans andetag till mina
känner värmen från hans starka fingrar

*

jag har redan tänkt allt och inget
allt har jag redan gjort för att fly

läst hundra dikter och tänkt på människors val av öde

till rytmisk hög musik har jag dansat min svängande magdans 
bara för att känna pulsen

suttit still i nattmörkret under regnets levande blå moln
druckit iskallt kaffe från höga glas

rökt slingor av mördande ämnen som lagt sig lugnt tillrätta i regnets mellanrum
med vana fingrar har ljudet från sticka och plån hörts i tystnaden
till näst eldblå låga..

 

*

Visst insåg jag det..
Jag hade ingen stans att fly längre

*

 

Så när min väldoftande badolja tog slut plundrade jag bänken på Persien Earl Grey & något kryddigt orientiskt te
sjönk ner i ett hav av väldoft
ville bara tänka på höstens glöd över skogen

jag klädde mig sakta
mina tankar var hos dig

grönt, för jag vet att du älskar den mjuka färgen

inga smycken, högklackat
glänsande röd hårman hängande så du kan se mig
som jag alltid varit

 

*

 

Jag är här nu
gör dina andetag till mina
smeker sakta dina starka solbrända händer

jag har inga tankar kvar
bara tidlösa minnen

du är en vacker man
själsstark och kärleksfull
alltid med ett skratt i dina mungipor

                                           så lika mina..

jag är inte rädd för ditt sista andetag
bara mina som fortsätter när du inte längre är här för mig

visst är jag vuxen nu
med två egna att älska genom salt & sött
att locka till skratt och lära om livet

 

men just nu
med din hand tryggt i min

är jag bara din barfota vilda flicka

vill inte gråta en sista gång över din
förlorade livfulla närhet

Pappa
jag älskar dig


 

*

 

Jag är här nu
gör dina andetag till mina
smeker sakta dina starka solbrända händer

ler mot dig
när jag stilla upptäcker att du ser på mig..

 

 

 

 




Övriga genrer av Regn & Grus
Läst 289 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-10-05 14:32



Bookmark and Share


    GaiaKaja
tycker mycket om. du skriver starkt och närvarande. gillar att du badar med te!
2008-10-08

  Peter Matsa
Stark. Fint skrivet.
2008-10-06

    vide
"jag är inte rädd för ditt sista andetag
bara mina som fortsätter när du inte längre är här för mig"
svårt...... känner så med dig....
kram vännen....
2008-10-05

  Mr Lindemann VIP
Jomenvisst gillar jag denna dikten då!
2008-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Regn & Grus
Regn & Grus