Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Steg ut i tomma luften

Lågt över taken
gick bandet med himlens
nybakade bröd
Dimma som doftade
kändes

Nära gick han
taket sluttade en aning
lika livet


Timman var slagen
när morgonen kraftigt
slog i marken




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-07 20:31



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
få saker slår nybakade brön...
2008-10-07

    bokstavskombination
Jag tyckte verkligen om början, och i slutet hittar du tonen igen. Jag skulle korta ned den, och förtäta dikten till:
Lågt över taken
gick bandet med himlens
nybakade bröd
Dimma som doftade
kändes

Nära gick han
taket sluttade en aning
lika livet

Timman var slagen
när morgonen kraftigt
slog i marken.

Du slår an en sträng, en vibrerande mollton som är riktigt vacker. Det finns en spänning och en närvaro i dikten som gör den både stark och skör på samma gång. Applåder!
2008-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP