Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blommor och bin

Det växer blommor i lådan utanför ditt fönster,
det föds liv som bara du har skapat,
det finns en gud på tredjevåningen.
Kan någon annan få gräva bland dina rosor?
Du kanske behöver sällskap i din allsmäktighet,
jag kan inte mycket om blommor, blommor och bin
kan du lära mig?
Vi kan försöka förstå tillsammans,
kanske är det ingenting att förstå,
bara liv som växer, som fördelas mellan två, mellan rosen och dens låda,
det växer blommor i lådan utanför ditt fönster,
det är något nytt som du har planterat,
det lurar ett frö i min magsäck som jag inte kommer ihåg att jag har ätit,
Det vissnar ibland och du gråter,
jag blöder, du frågar om vi har övergödslat varandra,
med varandra, för jag blöder ut våra frön
på saltad mark.
Nu finns det inga nya blommor, inga bin för den delen heller.
Det är vinter.
Men du kan fortfarande värma dig vid mig,
tills våren kommer igen.
Vi planterar igen när solen kommer, älskling,
jag lovar.




Fri vers av Sofiapoema
Läst 304 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-10 21:58



Bookmark and Share


    annkajsafelicia
bra! bra! bra!
2008-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema