Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De sista stegen

Din seniga tunna kropp lutade sig mot sköterskan med det mjuka ansiktet , du såg på henne ibland. Vänligt och beslutsamt höll du henne med din trötta  hand så tacksam för att hon var en sådan som lyssnar. Fast hon allvarsamt strykt dina ben och viskat för en stund sedan  - Anna hur känner du dig? Jag ser att du börjar få fula fläckar på dina ben.. Jo Anna visste nog det , det var likfläckar  det där , det var dags att gå nu. Tänk att hon fått sköterskan att följa med. För hon ville göra det på egen hand , hon behövde bara lite stöd , hon ville själv ta de sista stegen till telefonen, för att  ta farväl av alla sina nära och kära. Försiktigt tog hon luren , talade kärleksfullt, varligt, lika eftertänksamt till alla och  lade till  på slutet i varje farväl , litegrand av praktisk karaktär.

- Nu så, syster! Är det dags för mig att gå till sängs, nu är jag färdig , nu så vill jag sova.

 




Prosa (Novell) av Carola Zettergren
Läst 445 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-10-14 14:07



Bookmark and Share


  Sofiapoema
Oj, detta fick mig att inse (ganska naivt av mig att inse det annars men, men) att alla dör och det inte behöver vara något överdramatiskt med det, alla bara ska dö någon dag.
2008-10-15

    Bodil Sandberg
Får rysningar...så känslosamt det blev för mig att läsa detta..vilket mod vilken tapperhet och värma den kvinnan bar!!!
En gripande och iallrahögsta grad välskriven dikt!!!
2008-10-15

  Mikael Lövkvist
Vackert och värdigt levt, bevittnat, och berättat.
2008-10-15

  * Ammi *
fint och varmt skrivet!
2008-10-14

  Simmerskan
så värdigt berättat, man blir berörd intill minsta hjärterot.
2008-10-14

  mayhem and order
och vännen, bara för att jag gillar "ventilvisandet" det innebär, så finns vi, både du och jag som läsvärda ikväll:-)
denna text så gripande och jag gråter igen.
2008-10-14

  friheten
vackert och GRATTIS!!!
2008-10-14

  RogerIvan
Känns märkligt att läsa denna nu ikväll. Jag var på begravning idag för just en sådan här tant. Precis såhär kan ha gjort. Tampas med mitt samvete idag eftersom jag inte träffat henne på länge...
Vackert och nära skrivet, tack för läsning
2008-10-14

  Sladjana Zubcevic
Smärtsamt, gripande och starkt skrivet.
Kram
2008-10-14

  noname_realmind
Det är vissa få människor förunnat, att kunna möta sin död med just ett sådant lugn och en sådan värdighet... Blir varmt berörd av din text! Tack för den vännen.
2008-10-14

  mayhem and order
Så gråtmild som jag är i dag
och ioch med mina egna totala avslut
denna förbannade tisdag
så sitter jag och gråter floder
framför skärmen nu.
Jag vill inte svära men helvete Carola
...vad du är bra och det blir nog inget mer idag
för känslan du skapar
är så total att jag nog ska lämna poeter.se
för denna dag med din text i kroppen.
Tack!
2008-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren