Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi röker Marlboro



vi sitter på en bakgård
på Odenplan och
vi fryser
och vi är egentligen
inte röksugna
men det spelar
ingen roll
för det är vad vi får;
fem minuter
två gånger i veckan
så vi håller ut och

vi röker Marlboro
och förstör våra lungor,
raspar
sotar
fyller igen
artärer
med tjära
och du blir alltid klar
före mig
för du är äldre och har rökt
långt innan
jag tog min första
och du har rökt
annat
så du vet
vad du gör

men du väntar alltid kvar
skyndar inte in
som de andra
och du skrattar åt mina skämt
samtidigt som du värmer
dina armar för det är en kall
septembernatt

människor lever sina liv
framför oss
ovetande om att vi sitter
i mörkret och
följer deras steg.
vi sitter i hjärtat av huset
och omges av dess fönster
som bjuder in oss
för en gratisföreställning
medan vi

pratar om livet
och om hur du vill här ifrån
till Australien
och du har visioner
och jag har visioner och
du frågar om vi ska rymma och lämna
alla gäster utan mat
och bara vara vi
någon annanstanns och
jag vill jag vill
men

då ropar någon ditt namn
och jag fimpar och vi skyndar
tillbaka in i oset,
till kalvlever, tunna oxbiffar och
carpaccio och byter en blick innan
jag tar en tallrik och
skyndar ut
till bord 35






Fri vers av L.S
Läst 512 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-10-13 23:36



Bookmark and Share


    J.Brodin
Är det inte alltid så. Att allt rycks ifrån en innan man ens hunnit njuta av tanken. Fuck.
2009-07-07

    sårosa
underbar , bokmärker
2009-04-12
  > Nästa text
< Föregående

L.S
L.S