Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter alla varmhjärtade uppmaningar till kvinnor, män och barn vilka den senaste tiden publicerats på den till anslagstavla förvandlade sajten vill jag fästa uppmärksamheten på den misshandlade poesins situation........


Några ord till Dej MISSHANDLADE text...

Res dej..... Bit författaren i handen, tryck på delete om du kommer åt. Ingen skall behöva acceptera att förses med ett idiotiskt rim i varje radslut för att tillfredsställa en poets självhävdelsebehov.
Ingen dikt skall behöva acceptera att författaren inte tar någon som helst notis till rytm eller gör sig skyldig till grovt våld på naturlig betoning.

Ring poesijouren.

Du KAN göra det!!

Du kan.

Du måste.

Det är INTE DEJ det är fel på!


Du kan!




Övriga genrer av papillon
Läst 286 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-10-16 07:03



Bookmark and Share


  korpfjäder
*skrattar gott*
Ja de där uppkäftiga dikterna är faktiskt som friska fläktar när de sprattlar under skrivarfingrarna!
2008-10-25

    Melona
skön och
väl skriven alarmrapport om poesistatusen
på denna sida...

tycker att du har humor,
uppskattar den!
2008-10-18

    Halfdan
*LER BRETT* FINURLIGT! HÄR TILLERKÄNNS JU DIKTERNA EGET LIV. :) ÄR DET SÅ ILLA, TRO?
2008-10-18

  vera gade VIP
Den sista meningen från Wikipeda är väl inte så heltäckande..
2008-10-16

  Eaglemountains VIP
Poesins modernisering under 1900-talet kan beskrivas som en prosaisering: traditionellt poetiska signaler, som betingades av metrik, rytm, rim, har minskat i betydelse och lämnat plats för nya sätt att ladda det språkliga uttrycket med poetisk funktion (Arne Melberg)

Poesi eller vers är, till skillnad från prosa, skrift eller tal som är bundet av till exempel versmått, rim eller bara uppställningen av ord. Där prosa försöker övertyga på ett innehållsmässigt plan försöker poesi övertyga på ett formellt. (Wikipedia)
2008-10-16

  Peter Matsa
Ler brett åt denna ... tror jag skulle få någon anmälan eller två på halsen hehe.
2008-10-16

  Kristina Wallbing
Det var en annorlunda och intressant synvinkel! Undrar om mina dikter nån gång har funderat på att ringa poesijouren.....? Men jag har iaf inte blivit biten i handen.... är det ett gott tecken?
2008-10-16

    ej medlem längre
En bra uppmaning till alla!
2008-10-16

  LassO
:=) håller med
2008-10-16
  > Nästa text
< Föregående

papillon