Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

William Orbits "Barber´s adagio for strings"

http://www.youtube.com/watch?v=SRqndwCqa5g&feature=related




Symphony No.7 - part 6 (keys to a heart)

 

Försök aldrig spela mig
på mellanregistret

om du inte vill lyssna
mig i likgiltighet

Jag är
skräniga toner
och djupaste bas

Prokofievs
rastlösa frenesi
och Bachs dunkla toner
av melankoli,


Mozarts spirande viktlöshet
och Adaggios
längtande vemod

allt i en enda
ostämd symfoni

 

Spela mig
i längtan
så som bara du kan

med fjäderlätta fingrar
över hårda
tangenter

väck ostämda stråkar

till leksam sonat

känn hjärtat
vibrera

i samstämd
resonans


 

 

 




Fri vers av deb8
Läst 532 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2008-10-16 14:00



Bookmark and Share


  Rockalex
När jag läser denna dikt och andra som du skrivit ger du mej mer kunskap och inspiration i kärlekens mysterier än vad jag fått under hela mitt liv Tack för att du delar med dej så frikostigt
2009-02-20

  Pah
så svårt att beskriva musik åt "andra hållet" liksom. du gör ju det. funderar fortfarande på varför du skriver så sällan. eller det gör jag ju inte egentligen. jag skulle nog inte bli mätt på texcterna. men däremot så spärrar jag upp ögonen en aningens aning extra när deb8 dyker upp. måste bara flika in att (eftersom att jag är i nån slags spree här) att din vampyrbild är helt amazing underbart vacker. sånt får man säga va? ja, det tror jag nog. tack debban.
2008-12-02

  Jesper Kling
super. Vem fan vill bli spelad i mellanregistert? Antagligen ingen. Men ack så många accepterar det.

Spela mig i längtan. Forever and forever
2008-12-02

  Della K
Vilka underbara metaforer!!

Jag förstår precis vad du menar.

Skrev en text en gång med precis samma idé.

Jag bokmärker denna.

*applåd*
2008-10-16

  Carola Zettergren
Mamma mia...helt sanslöst underbart!!!Bokmärks så klart!
2008-10-16

    Melona
Likt de vackraste toner...
singlar dina ord för mina ögon och det är
ett stycke skrivit med blod svett och tårar
där innehållet ber om kärlek,
den finstämde dirigentens fingrar som följsamt ska läsa
strukturera meningarna till musik spelade av andra...

och jag vet mycket väl, debbie, hur det känns att bli buren av musik...
hur toner och strofer lägger sig runtom och inuti, så vackert och fantastiskt som det bara är kan vara...
när allt är musik

tack för fantastisk dikt som
jag berörs mycket av
då jag verkligen känner igen mig!
2008-10-16

  berxper
En härlig dikt med många snygga metaforer!
Inga tråkiga mellanlägen.
Ska det vara, så ska det vara ordentligt!
Både hårt och mjukt...
Snyggt!
2008-10-16

  Nova-Liv
SOM vanligt så fantastiskt bra!
2008-10-16
  > Nästa text
< Föregående

deb8