Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EGENLIGEN BORDE JAG SKRIVA OM HÖSTEN

Egenligen borde jag skriva
om hösten
om hur träden kastar sina
lövvantar av guld

det vore väl fint?

Men jag vill skriva
om de hem
jag somnat i
som
jag skyddats av
som jag
tänt små ljus i
när vindarna andas frost

Ett  byggt
av barndom
av trygga trasor

Ett rest
av drogade blåmärken och dimma

Ett antal var
bara möblerade bardiskar
med svettiga drömmar
om sex och enkla farväl

Ett var grundsatt
i äktenskapets
grå stenar

Nu växer ett hem
och jag somnar
varm bakom hennes rygg
i sömn som
ofta förvandlas till
sex utan farväl och namnlöshet

Ett byggdes och föll
i storm
i de namngivna vindarna
byggdes av snö och regn
och varade en evighet.

Jag har byggt många hem
och raserat många fler
även de som
bad om att bli rivna
långt innan tomten köpts
de snabba, frostberusande nätterna
med kvinnor utan namn

Somnar varm
med min högra hand
på ditt vänstra bröst
och kön mot kön
vilken ställning vi än väljer

Jag borde skriva om hösten
en snygg beskrivning
ni redan hört

Tänker på mer
än jag borde göra

Men som vanllgt
tvingas jag skriva
det jag vill.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 305 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-10-17 19:55



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Hösten finns med och strålar i "sina
lövvantar av guld" en liknelse som glöder
i en alldeles egen klass....och många
höstar har passerat utanför alla "hem"
du "byggt" , "rest "och "raserat"...det var också
en fin liknelse, alla de möten man får på
sin vandring....ett slags hem att vistas i.
2008-10-18

  isabel louise
underbart skildrat, varför skriva om hösten liksom :) när man kan skriva om så mycket annat vackert. fint skrivet!
2008-10-17

  Betlehemsstjärnan VIP
Underbar poesi högsta klass!!/B
2008-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth