Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

krigets öga

soldaten hejdade sig mitt i kriget
hans reaktion hann ikapp honom

avtrubbad och desillusionerad
utposterad och stagnerad

vacklade han i tveksamhet
nosade på insiktens tunga andedräkt

han fäste sin blick på sin kamrat
och sa \"nu vill jag vara i fred\"

mannen som blivit hans vapenbroder
betraktade honom en god stund

sa sedan \"det vill jag också\"

tillsammans gick de sin väg
och barnen jublade

för utan soldater
finns inga krig




Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 395 gånger
Publicerad 2004-05-19 07:52



Bookmark and Share


  Anna H
Jag tror att det är mycket viktigt att faktiskt hinna med att tänka och känna efter ibland. Då först vet vi om vi är på rätt väg, är vi det inte är det bara att vända om och börja om igen på en annan stig. Tack för den här!
2004-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP