Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland - ibland inte


de kommer till mig om natten

på dagen går jag fram i akvarellens spår
vill finna rätt kulör och nyans som består
jag gräver mig ned i dess djupa vatten
prövar måla fram det jag såg om natten

i mina drömmar är färgen klar
men färgen i livet är svårgreppbar
vill skänka kulören dess rätta mening
fånga färgernas distinkta förening

men mina ögon spränger sig svider sig röda
tankarna piskar min konstiga besatta natur

har en drift att döda
mosa motivet i hjärnan ut
på med det röda
sök efter ett slut
slänger färg ned på papperets vita yta
men timmar försvinner och kraften börjar tryta

med tungt tömt huvud och kramp i ben och rygg
vandrar jag hem i smyg och rasar ned i sängen skygg

har gett upp dagens slagfält och dess kaotiska strid
ruskar kudden vrider mig runt söker en gnutta nattlig frid


men ser du då
mitt i detta helvete
så kommer de till mig
de kommer till mig om natten
dessa alla färgskalors djävlars påfund
galopperar vilt på mina drömmars gröna ängar
misshandlar skoningslöst min nattsömns välbehövda vila




Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 478 gånger
Publicerad 2004-05-19 08:20



Bookmark and Share


  Anna H
Ja så kan det vara. Det är lite som att ta jobbet med sig hem. Det tog ett tag innan jag kunde känna tillfredsställelese att ens plocka fram en pensel för jag visste redan från början att det inte skulle bli bra, men man väner sig och lär sig det får duga
2004-05-19

  Rachel Roth
...du för oss med i denna passion....som om den också vore min...och jag vill också...
2004-05-19

  Anette Blomberg
där hänförelsen piskar och smeker om vartannat. Och inget annat kan man...tack och lov. Du fångar "våndorna" så exakt. Snyggt!
2004-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP