Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lögn, sanning, sak samma bara du vet vem jag är.


Folk kollar på utsidan
och ser en söt liten tjej
Ledsen att göra er besvikna
men det är inte de rätta orden
för att beskriva mig.
Det inte mitt fel att
ni låter er luras
och sätter en gloria
runt min huvud
placerar mig högt
upp på en piedestal
och när jag faller blir
förvandlingen brutal
Vart förvann denna vänlighet
Ivriga var ni för att rycka
bort mina vingar, beröva mig
min frihet
Ni dömmer mig så hårt nu
när jag kan skilja rätt från fel
Min mänsklighet ser ni
som en nackdel
Vad är det med denna hyckleri
Ni behöver en stark dos av terapi
Förstå att jag aldrig har varit perfekt
Jag har lika stor rätt att begå synd som ni
Inse att ingen levande varelse är felfri.
Vi alla har våra inre demoner
som vi kämpar emot.
Och ibland går vi vilse, visar våra brister.
Det händer oss alla, utan undantag.
Så istället för att utdela oförtjänade slag,
låt din samvete få en starkare drag och
hjälp mig upp då jag ligger ner.
För kärlek och vänskap, det hjälper en
i svårare tider, hjälper en hålla ut när
insidan svider.
Så lär er något från allt jag har sagt,
Bara för man inte längre håller Guds hand
betyder det inte att man mist tron.
Inse att trots lögner och sanning
är man ingen sämre person.




Fri vers av Redbird
Läst 373 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-18 23:43



Bookmark and Share


  pussflufftess
"Det inte mitt fel att
ni låter er luras
och sätter en gloria
runt min huvud
placerar mig högt
upp på en piedestal
och när jag faller blir
förvandlingen brutal"

Så sant så...PERFEKT!
2008-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Redbird
Redbird