Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regniga dagar

Det regnar .

 

Dropparna fläckar mina glasögon

 

i en färgparad bryts glas och vatten.

 

Det är dagar som den här

 

man går med knuten näve

 

och munnen full av svordomar.




Fri vers av Sofiapoema
Läst 557 gånger
Publicerad 2005-08-06 17:15



Bookmark and Share


  Sofiapoema
Tack för alla lärorika kommentarer!
2005-08-06

  Martina_T
Jag tycker denna var bra - men jag måste fråga - är titeln medvetet felstavad? Det tar bort fokuset på innehållet tyvärr..

/Martina
2005-08-06

  Håkan Eklund
dikten var skön.
första läsningen: först får jag intrycket av glädje i början och när det senare svänger om med knytnäven och svordomarna, så blir det en skön skruv så man läser den igen.
andra läsningen: skruven består. ser ett stavfel, eller snarare miss i början av rad 3. ska det vara stort "i" där? spåket är lite ryckigt i dikten märker jag, och vet att det blir så i "word" i datorn. den gör stora boskstävar vid radbyte. kanske så?

också kanske detta:

"det regnar ner" = nånting händer NU
"Det är sådana dagar" skulle passa bättre med förra citatet om
du skrev "Det dagar som den här"

men bara en åsikt
bra dikt förövrigt som fångar en känsla
2005-08-06

    ej medlem längre
Jag brukar faktiskt känna så. Därför vill jag ge denna dikt bra poäng!
2005-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema