Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets frö

Åh, du daggdroppe, vart färdas du nu
Du kom så lätt och försvann så snabbt
Du hälsade lite fint
Bad om att få vistas längre
Men livet har oväntade vändningar
Du kom när det nya föddes
En resa genom liv du gjorde
För snabbt var du borta
Åh, kära daggdroppe
Vart finns du nu
Ser du dagen som gryr i all sin prakt
Ser du själarnas spegel le mot dig
Ser du någon som vill se dig åter
Genom nattens dimma kom du
Under dagens timmar försvann du
Lilla daggdroppe
Så ren och klar
Så obefläckad av världens ondska
Så fri från alla livets sorger
Så vacker i all din prakt
När väl tiden är slut
Ses vi då igen?





Fri vers av Elfa
Läst 310 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-21 18:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elfa
Elfa