Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För många år sen tog min bror en vinbärssnäcka från Sigtuna med sig hem till Gästrikland. Jag fick plantor av min svägerska och vips hade även jag en vinbärssnäcka i min trädgård. Jag hade även detta år en massa vackra stora pumpor som växte i mitt land.


Vinbärssnäcka i Gästrikland

Unge herr Kalle Vinbärssnäcka
ville se sig om i världen
Köpte sig karta och kompass
inför den stora färden.

Han ville klara sig på egen hand
utan sin mor och far
Till sist han kom till Gästrikland
som en liten karl.

Knackade träget på varje dörr
när han till sist kom till vår by
Många flickor han hade förr
men nu ville han ha sig en ny.

En Prydnadspumpa så randig och fin
låg där i solig glänta
Kalle Vinbärssnäcka tog henne till sin
för hon var då en sällsam jänta.

(PS: Gissa vad min bror heter?)




Fri vers av Marianne Kotilainen
Läst 837 gånger
Publicerad 2005-08-07 13:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Kotilainen
Marianne Kotilainen

Mina favoriter
Lille vän