Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och Kain dödar fortfarande Abel


Österrike på 40-talet

där går de
ynkliga
sänkta huvuden

"Titta, mamma, där är ju
min läkare!"
"Tyst, barn!"

det händer inte här
i vårat land
där vi införde
judestämpel i passen
så vi skulle veta
vem som reste in

och när Kindertransport kommer
med barn från kriget
så tar vi emot de ariska barnen
de judiska kan
judiska församlingen
ta hand om

Sverige på 2000-talet

min vän får inte jobb
han är ju jude
och han som var så dum
att bära en Davidsstjärna
i Göteborg
blev nedslagen

men det händer inte
bäst att inte veta
för att ta ställning är svårt

bäst att blunda
lättare vara
världssamvete
för det förgångna
det som är långt
bort




Övriga genrer av rebecca d
Läst 301 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-22 10:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d