Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

you fall

you fall with your soul

själen själslivet anden psyket sinnet
karaktären personligheten naturen mentaliteten

är allt detta i besittning av samma ålder hela tiden
eller är själen gammal när du föds
och ung när du dör

bara mer erfaren

kroppen vindruvan skalet apelsinen
djur människa
rynkas torkar skrumpnar möglar vissnar
förtvinar åldras

bågnar på livets regnbåge

lövet sitter fast vid sitt träd
men skiftar färg på sin ålders höst

sedan faller det och förmultnas

apelsinen klamrar sig fast vid sitt träd
med sin påklistrade mask av orange

men se skal det bär vi alla
e tu min brutus

med klyftor på insidan
och kärnor förstås

och söta eller sura är vi nog också

vindruvan blir till russin eller vin
och så är det nog livet
också för oss

men en själ ja själen
den svävar tyngdlös
tills den faller

you fall




Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 433 gånger
Publicerad 2004-05-20 13:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP