Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(en skrivövning) fakta hämtad från wikipedia


BROTTYTOR






vingen går av precis där i gränsytan
mellan sternum och clavicula.

av brosk, en fibrös tät konstruktion

upptar dessutom stora krafter från armarna
dessutom stora krafter från hjärtat,
ett gränsfall är till exempel
paroxysmal supraventrikulär takykardi

någon slags vingkonstruktion
krävs för att korsa stora ytor,
som buskskvättan, stora åkerarealer

lock och oroslätet är ett rakt visslande hiit eller ett
smackande tjack
ett gränsfall är när till exempel
munnen sammanfaller med oändligheten

h gör gravtest på toaletten
på hugos, vi satt och drack jag drack kaffe
och hon vatten ur en röd plastmugg
vi väntade på att hon skulle bli kissnödig
sen blev hon kissnödig, nu står utanför
två tjejer - drar i dörren. och jag undrar
om h blir nervös nu för att hon ska kissa
i vattenglaset

går hon förbi mig nu, är klar,
går med nån slags lätthet,
jag vet svaret innan frågan
koppen lyser röd i väskan

ett kärl kan med fördel
fyllas med formaldehyd
med avsikten att konservera
delar av djuranatomi
tidigare sammanfogad med
din egen kropp,
dräkt har askgrå rygg och hjässa.
har vit panna vita och ögonbrynstreck, svart
av vingarna är svarta och undersidan gråaktig
bröstet och strupen är gulbeigetonad, är vitaktig.

här börjar din kropp här slutar min kropp
skrev jag ner i en bok och
vaknade upp med klumpar i halsen
ritade bröstvårtorna rosa
tryckte mot h,
när hon sov
ett gränsfall är till exempel när
den egna kroppen
antar fraktal karaktär

brottytor är där saker fallit bort
studier av färska brottytor kan ge information
om hur det ligger till
detta ska alltså inte ses som en enhet
mer en fingervisning om sakernas tillstånd

*

appendix:

(patienten förlorar medvetandet under hjärtstilleståndet men vaknar upp när ersättningsrytmen kommer igång)




Fri vers av Fred Söderblom
Läst 608 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-28 23:01



Bookmark and Share


  bruise
Som sagt: fantastisk. Är du.
Man sitter som klistrad, läser mycket långsamt för att uppfatta alla nyanser i texten.

Älskar det här:
"ett gränsfall är till exempel när
den egna kroppen
antar fraktal karaktär"

Extas!
2010-12-10

  Elin R
mycket bra sammanflätat, jag fastnar särskilt för mitten och den röda plastmuggen, det känns verkligen som en text som håller för att slitas på.
2008-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Fred Söderblom
Fred Söderblom