Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skriv en text på 2 0 minuter. när tiden är slut ska den vara klar. (tack emil jensen för rr-rren)


K Ö R T T F Ä R S S Å S




mälardalen startar i ett bäcken som fylls på. m ä r l a r d a r l e n . fyller på från ekoln. öar & åkrar. jordrbruk;

ordrbruk. när jag var liten åkte pappa traktor. åkrarna. & fåglarna som slog ner i raderna efter traktorn. måsar som som åt. åt dom foderärt.
ärrtrr. fo-orrdrer. åt korna i lagården. åt fåglarna. pappa åt fåglarna & korna i lagården. vita plast-backar med kött. åt köttet. pappa åt köttet i backarna.

blå overaller som hängdes av. i en skrubb. skruuubben. hängde också mammas overall där. blå, båda två. bajset bruuunt. hängde som knottror i tyget. brunt i blått. åt bajset. i knottrorna i tyget. drog ut bitar, ur overallen, av getingbon. som papper. slängde det på gårdsplan. & det löstes upp. byggde ett gupp av sten & cykeln gick sönder. en gång kastade jag jag en sten på härsten. rakt i pannan. du fick ingen morot eller knäckebröd, nej, inte. efter det vart hästen rädd. pappa åt hästen. först fick den en stor slang i halsen. mat i slangen.
s l a r n g e r n . mat i halsen.

en blå kaststjärna. en röd kaststjärna.

när jag var liten fick jag inte leka krig så jag lekte krig så mycket jag kunde hemma hos anders.
k r a r s t s t j ä r r n a .
åt kaststjärnan. åt anders. anders mamma lurade vi att vi åt giftiga blad. rullade på köksgolvet i kramper.
åt köksgolvet. åt anders mamma.

åt mellis på lekis.
åt lekis.

vi dödade dom i högen. vi dödade dom på skolgården. vi dödadde dom i dungen bakom lekis.
en blå kaststjärna. en röd kaststjärna.
vi dödade dom & strök salt i ögonen & åt dom. vi åt herren på täppan. vi åt täppan.
h e r r e r r n r .

åt kriget.

åt jag pappa.




Prosa (Novell) av Fred Söderblom
Läst 1383 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2008-11-18 22:56



Bookmark and Share


  bruise
Åh, du är ju fantastisk!
2010-12-10

  Mr Lindemann VIP
Vadärdethär?
2009-09-13

    tapetklister
just vad gäller r:en tänker jag på... Joar... som ju hade en viss förkärlek för just r. och jag säger som ebba, kul att se att du fortfarande skriver. roligt att läsa dig igen!
jag tänker tillbaka på wik då och då, saknar klassens alla texter, och framförallt textsamtalen!
vad gör du nu för tiden?
(blev inte så mycket till kommentar om just texten.. men.. ja.. :) )
2008-11-28

  kniv-ebba
"fo-orrdrer. åt korna i lagården. åt fåglarna. pappa åt fåglarna & korna i lagården. vita plast-backar med kött. åt köttet. pappa åt köttet i backarna."
fantastiskt, fred! jag rensade bland mina wikpapper igår och uppfylldes av allt igen. hur bra vi var. och nu blir jag alldeles glad. du skriver fortfarande! och du skriver så bra! heja!
2008-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Fred Söderblom
Fred Söderblom