Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorbet

när kylan bryter

 fryser  fast igen

bäddar tyngden av bären som

plockades doftande

färgade handen röd

rullade mjukt över

lade sig tillsammans

som skogens varmaste andetag

ända till våren

minns de blårbärsfläckade jeansen

fuktig mossa och

 heta pulsars slag

 




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 370 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-10-29 18:01



Bookmark and Share


    Maria Malm
Det doftar blåbär och skogens andetag är närvarande..ljuvligt pulserande text..
2008-10-31

  * Ammi *
härlig målande text med fint slut!
2008-10-30

  © anakreon VIP
En målning i ord
av livet när
det är som allra bäst!
Applåd.
2008-10-30

  Sladjana Zubcevic
Vackert skrivet.
2008-10-30

  Larz Gustafsson VIP
Hoppla...Gick det vilt till i blåbärsriset...?
2008-10-30

    Bodil Sandberg
En helt underbar dikt!får bilden..kvinnan stående i köket och småler med bunkar och bär framför sig ..bär som liderligt rullas i handen..minnenas fröjdeliga varma gåvor - därpå den mest välsmakande sorbet!!!
2008-10-30

  stella
En sorbet jag gillar, denna är så rymmande! :)
2008-10-30

    © Birgitta Wäppling VIP
En fin sorbet där bär, natur och kyla som närmar sig blandas i en fin ordkompott.

Applåderar!
2008-10-30

  Betlehemsstjärnan VIP
Snyggt och vackert, min vän!/B
2008-10-29

  Ilona _L
Oj, den var vacker om minnen och längtan!
Gillar bäst de fem sista raderna!
2008-10-29

  RogerIvan
Fastnar lite i den här, den verkar ha ngn slags speciell innebörd...
Min bild är ungefär moder jords andetag, där in o ch utandning översätts i årstiderna. Tror att in är sommar och uppehållet innan ut är höst. Så nu har just utandningen börjat, obevekligen...
2008-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren