Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LÅT MIG VAKNA I CLARKESVILLE

Låt mig vakna
på en jukejoint
i Clarkesville
med kinden mot ett
whiskymarinerat bord
med en ung Muddy Waters
som får mitt hjärta
slå i tolvtakt
långt innan han bytte
traktorn mot
diamantringarna

Låt mig vakna
i en woodencabin
i Clarkesville
fylld av fotogen
och majsbrödsdoft
med Roosevelt Sykes
spelande på
tandlöst piano
skuggor av poppel
faller genom månskenet
på tangenterna

Låt mig vakna
i Clarkesville
vid Highway 51 
långt
från sms och internet
från megapixelvärlden
med ansiktet
i floden
där träden dansar
på sina rötter
och munspelet
låter bäst
om det doppats i öl
och drömmar om Brownsville

Suckar och köper en flaska
på Seven Eleven i hörnet
av Lonley Street and Main
Där satt ingen Robert Jonson 
och förstörde kommersen.

Jag somnar i Varberg
mellan nya lakan
och är tokig nog
för att önska:

Låt mig vakna i Clarkesville!




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 338 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-10-30 21:30



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Åh och oh, jag sitter och suckar, kan nästan känna bordets skrovliga yta mot kinden och rökdoften från de rödfärgade gardinerna som fladdrar i skenet från ytterbelysningen och alla vid baren hängandes med armar om varandra och vafan det är rätt underbart du. Om jag vågar så klipper jag den rakt av vid - och drömmar om Brownsville- Vill inte ha den längre, jag vill fan sluta där, där det är perfekt blå rök och Whiskey med Muddy Waters, fyj fan så gutttttttt. Perkele ja kippis!
2008-10-31

  Sanningsägaren VIP
Gillar verkligen denna
du tar mig med på en resa
med dina ord
snyggt som fan!
bilderna känns
2008-10-31

  DanSan
****************************

Så jäkla skönt tung gung blues här!
mästaren har skrivit och talat ut . . .

Gitarren stämmd i öppet E och
flaskhalsen smeker strängarna . . .

Tack för läsningen Jan!!!

*APPLÅDER*

****************************
2008-10-31

  Mygg
Underbart flyt i den här! Och jag hoppas du får vakna just där du vill!
2008-10-30

    Komisarek
Kanonbra tycker jag om längtan till något nytt,annorlunda som bryter mönstret
2008-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth