Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tärande historia

 

Jag är flagnande tankar,
tysta viskningar från gårdagen,
men framförallt är jag din längtan
den som står skriven mellan raderna

jag vet, du ser dem inte
ändå bär vi samma saknad
orden belägrar mig i drömmen
dessa röda stavelser, glödande

du skriver mig levande
ändå dör jag i mellanrummen

(att leva ett liv i parantes,
är som att ständigt gå på tomgång)

nötta skor blir kostsamt i längden,
men för att bli närvarande i det frånvarande
krävs tålamod, att det tänkta tänks
och inte faller ifrån

mitt i tomrummet, det som klyver tanken
formar sig det ofattbara, vetskapen om
att det är ändå jag som skriver historia

 

slut




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 310 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-10-31 11:40



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En suverän dikt...den står fram som ett monument över kärlekens alla irrvägar...
Applåd!
2008-11-03

  Carola Zettergren
Det här är enormt...vilken dikt,den går djupt och rakt in i mitt hjärta!Ett givet bokmärke!
2008-11-02

  Peter Matsa
Vilken stark dikt...
den ekar efter "slut"
*applåder*
2008-11-01

  katt.inc
"Jag är flagnande tankar,
tysta viskningar från gårdagen,
men framförallt är jag din längtan
den som står skriven mellan raderan"

Din dikt är så fin och inledningen är mycket bra. Jag skuller vilja citera flera pasager men jag avstår, eller nej förresten

"du skriver mig levande
ändå dör jag i mellanrummen"

jag är bara tvungen. Jag har läst din dikt flera gånger och liksom Bodil finner jag nya betydelser varje gång. En mycket fin dikt. Tack.
2008-11-01

  isabel louise
fullkomligt underbart vackert skrivet!!! applåder i massor vännen!!
2008-11-01

    Bodil Sandberg
läser flera gånger..finner nya inlopp och utlopp..vilken känsla du har kära poetissa..här kan man få sig olika perspektiv..tiden viskandes sin storhets betydelse..eller den skriftandes människa
som påtalar sin samhörighet med någon annan - högtidligt och vackert!!!
2008-11-01

  Lena Renman
Hej
Tanakr som tär, historia som skrivs med smärta.
Första stycket är otroligt bra
"
Jag är flagnande tankar,
tysta viskningar från gårdagen,
men framföralt är jag din längtan
den som står skriven mellan raderna"

Fint att se dina ord igen

Lena
2008-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund