Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag förlåter

Så liten var den när den föddes
Ett litet lamm från en ungtackas sköte
Hon hade inte förstått att dra sig undan
mitt ibland hopen av gamla tackor

Innan den ens kommit på fötter
fick den sig en törn och slog sig svårt
Mitt hjärta blödde för den lille
Satt hos den lyfte den upp på sina ben

Den stod, men blott ett ögonblick
innan den åter rasade på marken
Mitt hjärta började inse det som det inte ville se
och vredgades stort

Jag jagade bort den gamla tackan
svor över hennes fotspår bad henne aldrig komma åter

Men den lille var forsatt lam

Någonstans kan jag finnas för den som lider
Men hjälpa den gå kan jag aldrig
Någonstans kan jag se andras oförstånd
Men hindra det att ske kan jag aldrig

Om jag förlåter den som gjort orätt
kanske ett annat lamm kan få liv

Som jag annars dömt skuldlös




Fri vers av Mona*
Läst 464 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-11-01 08:14



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Så fint du beskriver den utsatthet vi kan vara i, frustrationen över att inte kunna rädda och klokskapen i det vi ändå kan påverka.
2008-11-07

  korpfjäder
förlåta och befria...
2008-11-01

  Hannadraken
Ja!

Här tror jag du avtäckte något riktigt viktigt som jag tar till mig.
Tack!
2008-11-01

  Betlehemsstjärnan VIP
Vilken äkta kärlek i dessa rader. O den här för mig till en dröm jag hade i natt där ett spädbarn brutalt övergavs.
Så dina ord, vinner miljoner stjärnor hos mig. Tack!!/B
2008-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Mona*
Mona*