Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensam istället för själv

Att köpa en tidning för att få leendet från personen i kassan. Att gå på café för att sitta ned i en självklar enhet. Att ringa upp bortvalda vänner för att få tydliga röststeg i hörselgången. Se på tv för att bli sedd av hallåan.

När du gör detta, så är du ensam istället för själv. Ändå är handlingarna sunda. Utgör fixpunkter för en uppbygglig viljeriktning. Och ibland fungerar substitut som uppstickande stenar i ett försurat vatten, som låter dig hoppa fram till ett önskat fastland. Bara medvetenheten är med dig, håller dig under armarna, skrapar bort eventuellt klister under dina fötter.




Fri vers av Alstermark
Läst 427 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-11-01 17:00



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Högt läsvärde tycker jag! Och väcker nya tankar. Tack!
2008-12-27

  Blåbäret
Mycket bra skrivet och tänkt. En medveten viljeriktning för att bekämpa måtte bara modet vara med och uppmuntra till hoppen på stenarna för att komma vidare...
2008-12-06

  Göran P Rödholm
En underbar text. "Röststegen i hörselgången", oj vilken bild. En dikt som håller läsaren under armarna.
2008-12-03

  Rosmarin
en spännande text med mycket tänkvärt i

men det är ändå en väldig skillnad på den momentana men verkliga kontakt man kan få med en kassörska, ett ögonblick av samhörighet, och den o-kontakt det handlar om att bli sedd av tevehallåan
2008-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Alstermark
Alstermark