Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag låter min kärlek vandra hos andra

 

Skulden och skammen
som blivit för stor
livet som krymte
till mat och värme

som en jagad varg

Sover i tunneln
fri från regn
han som en gång
satt bredvid mig i skolan

Ber honom sakta
gå ut i solen
att se löven
falla från träden

Som han fallit
när allt blev för kallt
för att fortsätta leva
som andra

Kanske
får jag se honom igen
om jag låter min kärlek
vandra hos andra

 




Fri vers av Mona*
Läst 240 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-11-02 10:59



Bookmark and Share


  korpfjäder
Om man låter kärleken leva blir det nog många oväntade möten. Ifall man följer med den alltså.
Tänker att det finns en underström av längtan i den här texten - men också en återhållsamhet, kanske en rädsla eller en skygghet inför vad det skulle innebära.
2008-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Mona*
Mona*