Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett slags förlåt


Min egen död låg på marken likt löven flämtande

 

Har spytt galla klart nu,
vid det här laget är du
nog ganska sönderfräten

men var tvungen ser du,
för du hade skapat hål i mig

stort fult och elakt missfoster

dess självändamål blev att förgöra
känslan av intenheten,

den nattsvarta formen över att
inte bli sedd,

steg för steg växer våren in,
tills endast längtan finns kvar

från ögats inre kammare,
reser tiden förbi,

landskapet ligger öppet,
en underlägsen kamp
behöver inga vidder,

den när sina tankar i att
varje död är en födelse.




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 290 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-11-03 11:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du skriver så lyriskt och poetiskt
vackert så man får dåndimpen ju!
Dikten börjar ganska brutalt, rått,
spyor & galla,
men slutar i vidder, vår.
Ritktigt fint, bravo!
2008-11-03

  Peter Matsa
Aj, vilket smärtsamt förlåt. Skickligt skrivet, när ändå ett hopp.
*applåd*
2008-11-03

    ej medlem längre
Oh underbart vackert, du är alltid lika duktig på att förmedla man läser o njuter, tack!
2008-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund