Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snabbt bleknar drömmens stjärnglans


Bakom morgondimmans slöja
läser dagen stormig natt
Då när ögonlock sig böja
plundrar ljuset drömmens skatt

Knappt när själen gått till vila
vaknar känslan ömt till liv
Dolda budskap snabbt då ila
läggs till frågornas arkiv





Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 799 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2008-11-03 21:35



Bookmark and Share


  Water VIP
Tack!
Vackert, stämningsfullt.
Känns nästa som man kan ta på själen.
2012-01-10

  Tillbringaren VIP
Får mig att tänka på Boye. Gammaldags och fantastiskt vacker poesi.
2011-01-01

  Berit Robin Lagerholm VIP
Ett mycket vackert och innerligt Alster
2011-01-01

  Peter Matsa
Suverän poesi. Vackert.
2010-07-02

    Max Poisé
Salute!
2009-10-21

  Yvonne
Poesi av hög klass. Applåd.
2008-11-05

    Lindizz
Rader så innerligt vackra. Applåder!
2008-11-04

  Carola Zettergren
SUVERÄNT!!!!
2008-11-04

  Mr Lindemann VIP
Här läser jag så innerliga rader!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Då det är en sådan sällsynthet blir det så mången utropstecken så
2008-11-04

  Havsbris
enastående poesi,
rim och rytm, som
en drömsk dans,
magisk och öm,
ändå sorgsna och
vild som en tango...

Skuggorna finns
mellan raderna och
inte bara i frågorna,
men minnen finns
för att låta de vila
och drömmen kan
glänsa igen, för att
imorgon är annan
dag och efter stormen
kommer regbågen
med alla färger och
gör dig le ;o)

BRAVO!
5*****
2008-11-04

  Eva Langrath VIP
Vackert rim och budskap som skänker frid.

Eva
2008-11-04

    Maria Malm
Vackert skrivet; fina rim och mening.
2008-11-04

    Bodil Sandberg
Jag säger som Larz..fantastiskt bra rimmat..och med känsla ..underbart vackert!!applåder!!
2008-11-04

  Sladjana Zubcevic
"Knappt när själen gått till vila
vaknar känslan ömt till liv"
Underbart skrivet.
2008-11-03

  Larz Gustafsson VIP
Enormt bra och otroligt snyggt rimmat!

Sammanhängande och substantiell.
2008-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP