Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Falnande stjärna

Ungdom är blott en falnande stjärna
Som först lyser så starkt av hopp och vilja
Men som allt mer falnar och faller i mörker

Ungdomen en döende stjärna
En glimt av ljus i evigheten
Som lyser för att falna för att sedan dö

Hopp om drömmar och drömmar
Viljans unga obrutna hjärta
Som lyser likt en döende stjärna

Åren jagar tiden framför sig
Och ungdom blir till minnen
Minnen på åldrade år

År som väger både tungt och lätt
Vikten av livets nyckfulla väsen
Av drömmar, tankar och tingest

Med sista andetagets fria vilja
Kommer allt att vara så klart
allt var bara tid av lärdom

tid som aldrig spar på något
aldrig väntar eller stannar
tiden som ger och tar men aldrig sörjer




Fri vers av Nemloth
Läst 360 gånger
Publicerad 2005-08-09 20:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nemloth