Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rester att foga samman, täcker ingenting




När jag blev frånvarons dotter

 

Hur jag livnärde mig
på din fattiga mun

bottenlös min tomma brunn
likt den frånvarande blicken,
från förfluten tid

låt mig få gråta fram min kontur
den avhuggna som blev satt i bur

din blindhet förmildrar, ögon som inte såg

ändå längtar jag orden, Älskar dig så
orden som fogar samman, läker sår

en far med inåtvänd blick,
lämnar endast skuggor

ett eko av hjärtats plågoande
som likt linan brast, tänjd till det yttersta

men himlens fäste håller kvar
där marken skälver,

och jag faller ur november.

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 268 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-11-06 13:06



Bookmark and Share


  Peter Matsa
Känns igen på något sätt...
Stark, med din ordrikedom.
*applåd*
2008-11-07

  lyckeli
en del rader har känsla...dina har KÄNSLA...
2008-11-06

  devilsangel
mållös...denna kunde handlat om mig, kan bara tacka dig för att du så snyggt satte ord på det...ja du vet...kram!
2008-11-06

    Bodil Sandberg
Sorg och längtan..längtan efter äntlig tillit..värma så länge saknad..så starkt!!!
2008-11-06

  Rolfsdotter
Tycker om den här. Så viktiga ord att säga och att få höra. Stark rubrik med starkt innehåll.
2008-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund