Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

galenskaparen och jag


lägg mig här
jag sa
lägg in mig här och låt mig vila en tid
på ett plan
kliver jag oförklätt införstådd in i hissen
på ett annat
kliver jag ur
iklädd endast en upprest fosterställning
inför vilodagens förväntningar
står ungerska kvinnor
här och där och förövrigt och
borstar nyskördad potatis
i en oförutsedd roy andersson-rulle
sitter kurosawas transparenta konkurbiner
och målar sig svartvitröda i hörn av landskap
som lågmält dallrar i luften
och likt semikondenserat fostervatten 
sluter sig kvävande runt hälsenor och näsrötter
och kontorskubers öppningar
står arrangerade i rader mellan
osmälta modersmål på odukade obduktionsbord
rostfria skålar med svartsoppa
och rosenröda princesstårtor
med otyglade marsipanfjärilar
i huvudet
gjorde jag mitt
för att undvika slentrianfällan
och vände mig till mannen i fracken
och sa att jag fått nog
han gav mig en handplockad neuros
och skuttade småskrattande iväg
jag gjorde som alltid
jag lade mig ner här
och bara dog







Fri vers av alfa VIP
Läst 377 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-11-06 14:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag älskar de olika sambanden i texten, hur allt liksom flyter ihop med vartannat på ett så vackert sätt.

Mycket bra!
2008-11-07

  Ulf Lagerholm
" iklädd endast en upprest fosterställning"

jojo, man får tacka, pannan djupt mot golvtiljorna

hela slingan är god, mycket köttigt att upptäcka här
2008-11-07

  lyckeli
fan, vilken snyggpoet du är!
2008-11-06

  Sanningsägaren VIP
underbar
tror du kan skippa
och-et i rubriken
2008-11-06
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén