Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara konkret

så vrider sig våndan i livslångt varför

 under tunga nätters dagar

 gråter nya spår i hudens stigar

 trampade av svårmod

 när stormar lyfter på taken sitter vi där

 du ni jag

 oskyddade nakna

fryser vi ihjäl utan varandra




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 276 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-11-08 17:04



Bookmark and Share


  glittertindra
precis.. detta sista du skrev att vi fryser ihjäl utan varandra går att applicera på mycket här i livet... viktiga saker och mycket konkreta..
2008-11-09

    Maria Malm
Stor sanning i dessa rader! Vi fryser ihjäl utan varandra!!
2008-11-09

  Ilona _L
Wow Carola!
Så väl du beskriver ensamhetens kyla!
Vackert:
"gråter nya spår i hudens stigar"
Kram!
2008-11-09

    Bodil Sandberg
Ja så ensam går den själ..utan närhet och väl..fryser ihjäl

en stor och viktig dikt!!!!
2008-11-09

  friheten
Ja, vi fryser verkligen utan vrandra, man behöver varandra. Så bra beskrivet.
2008-11-08

  noname_realmind
Så bra fångat! För visst fryser vi ihjäl utan varandra...
2008-11-08

  Lena Krantz VIP
Åhhh så väl beskrivet detta vårt närhetsbehov...

Egentligen tror jag att vi hatar att var frånskilda
2008-11-08

  aol
rak naken sann poesi
2008-11-08

  stefan.g
Bra skrivet och tänkvärt!
2008-11-08

  Larz Gustafsson VIP
Jag har redan frusit ihjäl.
2008-11-08

  Lia-Lej
Så klokt, så klokt !! Dikten ger gensvar djupt inom mig. Vi fryser ihjäl utan varandra.. men tillsammans har vi chansen, även fast tårar trampar nya spår i huden. Denna text är full av go-bitar!!
2008-11-08

  korpfjäder
ja utan varandra fryser vi helt klart ihjäl vi människor!
2008-11-08

  Betlehemsstjärnan VIP
Naken men ändå varm dikt.
Varför är en svår fråga, och saknad
likaså. Fint och vackert skrivet!/B
2008-11-08

  Матрёшa
mycket bättre, tycker jag. Nu fick du till den där laddningen i texten som den förtjänar. =))
2008-11-08

  Матрёшa
Oh, en fin dikt..med en sann och bra avslutning.
Det enda jag skulle vilja ändra på är formen..
Så tempot blir lite mer följsamt och mer läsvänligt.
Men men smaksak, heter det. Bra skrivet i vilket fall! =)
2008-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren