Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Puberteten ni vet, inget att bry sig om.

- Vad är det för fel på henne?
- Äsch, hon är bara tonåring.

(hon är för ung för att känna någonting,
inget hon säger har ju någon direkt mening
för hon har ju inte levt lika länge som vi,
att allt plötsligt är nytt,
att världen plötsligt
exploderade och blev 7 storlekar för stor,
att hon gick från odödlig till halvdöd,
är helt irrelevant för hon är ju ingen riktig
människa än, vi har ju patent på allt seriöst.)

- Ah, jasså, vilken tur att det inte är något allvarligt.




Fri vers av Sofiapoema
Läst 288 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-09 21:24



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Det är 70 år sedan jag kom i puberteten. Kan någon upplysa mig om hur och när man kommer ur? Jag är visserligen bara 82 men skulle det inte vara dags snart nu? [En som aldrig frågat förut.]
2008-12-06

  Albert
du är bäst!
2008-11-10

  Hanni
Jäklar, så bra beskrivet! Det värsta är att det är ju då man känner som mest, det är den där hemska övergången mellan barn o vuxen. Vete fan alltså, barn är ju bäst!
2008-11-10

  Carola Zettergren
Applåder...inskränkta finns det många som är..men för många är tonårstiden en vansinnigt svår och turbulent tid...så det så!
2008-11-10

    papillon
"Vad är det för fel på henne?"
-hon är tonåring -
och alltså så ung att hon förmår känna någonting,
allt hon säger har därför också mening
just för hon har ju inte levt lika länge som vi,
just för att allt plötsligt är nytt,
att världen plötsligt
exploderade och blev 7 storlekar for stor,
att hon gick från odödlig till dödlig
har all relevans i världen - för det är hon som är mänsklig
och som inte har tagit patent på liknöjdheten
- "så du menar att man skall ta en sådan där på allvar???"
"Ja."
2008-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema