Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag drömde om nätter, dessa gryningsbarn

 

Vissa dagar, nätter faller
ur sin linda, hittar inte hem
äter av min hunger, omättlig

en nattsjäl förgås inte i dagsljus
men i ljuset från din blick
ljuter jag döden lika vackert
som födelsen bringar livskraft

kanske är jag bara en lyssnerska
som omfamnar dina berättelser,
en måndotter som varsamt
följer historiens vingslag

kanske var det då namnet steg ur mig,
fjärilsöga, adjö nätter, adjö mörker
gryningen kallar i fjärran betraktar sig själv

var det drömmen som hjälpte mig
bära döden, likt ett skötebarn?
en morän från svunna tider
gjuter mina fötter varma, leder hem.

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 298 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-10 00:01



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Stilla ömsint, leder dina ord mig fram.

Eva
2008-11-10

  Michaela Dutius
En stilla dikt med längtan som berör.
Grattis till placeringen
2008-11-10

  lyckeli
herregud, så vackert...sparar...
2008-11-10

    Bodil Sandberg
Sannerligen så tjusigt..hur du får det dova tunga att kännas så ödmjukt - vackraste rader ..applåder!!
2008-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund