Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...minnet av sådana människor ,stannar som ledstjärnor


Det finns människor som aldrig dör

Ser på fotografiet av
Anna Cecilia Viktoria


hon står i potatislandet

på armen håller hon den yngsta
bredvid står den som kommit före


välmående vita hönor
vimsar omkring


bakom ryggen på Anna
står huset
nybyggt halvfärdigt


i byrålådan har hon plånboken
efter Karl
där ligger virkesräkningar


i skolan och på eftermiddagsarbeten
finns de sex andra som hör till familjen



åtta barn och en mor


kallvatten och vedspis

mat på bordet och ordning på barnen

hon nackade hönor och högg ved
somnade trött om kvällen

hade inte tid över att sörja och älta

barnen och deras framtid
var vad hon hade att tänka på


Anna Cecilia Viktoria

min älskade mormor










Övriga genrer av Bim
Läst 345 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-11-10 15:19



Bookmark and Share


  Ronny Berk
så väl tänkt och formulerat i stor vördnad inför den äldre och dess gärningar
2009-01-16

  Lilla My* VIP
Det är ett jordnära, mycket varmt och vackert porträtt av en stark mormor du målar upp för oss Bim!
2008-11-11

  jardan
Mina tankar har gått till min farmor på sistone så jag njuter igenkännande, så välskrivna dina rader är och så viktiga att få distans till våra liv idag. Vilken ledstjärna
2008-11-10

  Hildegun Relefors
Det var en vacker hyllning till en vacker människa!
2008-11-10

    Maria Malm
Vilket fint porträtt av en människa, av en bit historia.
2008-11-10

  Michaela Dutius
Så sant Bim - vilken underbar hyllning till din mormor...kvinnor som hon förtjänar att hyllas...
2008-11-10

    papillon
Det är de som bildar vintergatan...........
2008-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Bim