Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vanlig februari

 

Snålgnet och kaffetår
läser Ranelid och ryser
ej av välbehag

staplar böcker, rensar skåp
hyvlar huden, kastar vatten
ödslar väntan, suger musten

hänger läpp, hänger tvätt
och en och annan efterrätt, slinker ner
som posten i brevlådan

inte en enda skriven rad,
bara undanflykter, drömda tankar
tvättade fönster,

nu ljuger jag, många rader
men bara sådana som gnager

inget av vett och sans
inget av briljans

lägger mig ner och blundar
om katt-liv, att leka på pinn-kiv
att förföra, beröra

väcka lust, väcka liv
allt som är bra tidsfördriv

för att slippa se, mitt liv
är inte en hollywood saga
inte ens en man att behaga

bara en och annan barna skara
gott nog att vara mor

men ibland önskar jag att djävulen
i mig for,

så jag kunde dansa i mina röda skor
uppseendeväckande och käckt

så där helt sanslöst fräckt

 

men här ligger jag bara och glor
inte ens smådjävlar i mig bor

 



 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 311 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-22 19:51



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Den här stampar framåt som en segermarsch eller ett ärevarv. Kunde nästan sjunga den. Fast det var lite för militäriskt taktfast.
Gillade dock.
2009-02-24

    Jnåt
du är inte insnöad i alla fall... :-)
2009-02-23

  Micael Axelsson
Riktigt härligt flyt! Man rinner rakt igenom, i härlig fart. Man förnimmer verkligen en passion och en hel skock smådjävlar, som bara väntar på att få släppas ut. Men, de ligger där, i väntan...
2009-02-23

  Fredrik P. VIP
känner mig som
hemma i dikten.
trevligt!
2009-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund