Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett annat millenium

En hand mot min kind
Dansen tar aldrig slut
Händer som sträcker sig mot taket
Jag släpper taget
Och jag… jag ser dig i discoljuset
Handen jag höll den föll
Och jag… jag tog en ny riktning

Discokulor i trance
De två, där nere på golvet som dansar lugnt, tätt tillsammans
De två, dansar mitt i allt, som inget annat fanns, bara de två
De dansar lugnt tillsammans trots att balladen aldrig kommer
Jag stannar upp ser dem försvinna i röken och ljuset
Jag söker dig mitt i kaoset
Men du är kvar
Du visar vägen
Jag följer dig
Du vet vägen
Jag följer...
Du har vägen inom dig
Och jag… ser dig röra dig i röken och ljuset

Golvet dansar fram
Vi står still för ett tag
Golvet dansar för oss
Vi börjar röra oss i ljuset, i röken och i rytmen

Rummet blir varmare
Kylan utanför kommer inte in
Röken ligger tät, ljuset skär igenom den som knivar
Det bär i kväll, allt jag ser kan bli mitt, men jag väntar ett tag, ett litet tag

Och vi… vi blev kvar till slut
De andra gick hem
Vi blev kvar
Det blev sent
Vi var de sista

Du ville pröva allt du inte kan rymma ifrån
Jag ville upptäcka om livet hade andra sidor
Det var sista natten innan tiden bytte namn
Du var där och jag kunde inget annat än stanna kvar
Och jag… jag stod nära dig
Och jag… gav dig ett sista ord
Ett sista ord att en ny tid kommer
Innan allt faller för att sedan kunna resas upp igen




Fri vers av Henrik Sjöberg
Läst 395 gånger
Publicerad 2008-11-13 14:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg