Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
rescue me


::Släpp mig fri:::


Som ett fängelse utav kyla
stänger du ute mig
som en vakt kommer du förbi
för att se till att jag inte har rymt
Det finns en nyckel där utanför
som jag drömt om att nå
Den hänger runt din hals
skimrar hånfullt åt mina önskningar
när jag speglas i den

Det gör ingen skillnad
hur mycket jag än försöker nå den
för hur stark jag än är
så räcker inte min kraft till
för att ta mig utanför dessa galler

Jag är dömd att leva såhär
så grått & kallt är detta rum
så ensamt att väggarna trakasserar mig med sin tystnad
Jag hatar dig
varje gång du går din runda
för att se om jag är kvar
& jag har stirrat mig blind på den där nyckeln
dess sken har varit det enda jag har sett

men jag inser nu att
för att få min frihet
måste jag använda min intelligens
& inte bländas av din nyckels förrädiska sken..






Fri vers av joanna
Läst 555 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-08-11 20:41



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En dikt fylld av smärta - du förmedlar en sorg och en fångenskap som du inte tar dig ur - du gördet mycket bra
2005-08-11
  > Nästa text
< Föregående

joanna