Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag minns alla drömmar jag haft

Jag minns alla drömmar jag haft
När jag packar upp mitt liv ur lådor
För varje onödig pryl jag plockar upp
Ser jag alla svikna förhoppningar och glömda löften
Allt jag velat vara, allt jag kunnat bli.

Väggarna täcks med fotografier affischer och röda, gula och vita tyger.
Hyllorna fylls med saker, böcker;
en diktsamling jag fick när jag var femton,
en Shakespearepjäs,
kursböcker jag aldrig läst ut men det jag läste i dem var bra så jag sparade dem.
Det ringer från jobbet
- Kom in och jobba, säger dem
- Okej, säger jag.
Så lämnar jag allt som det är. Halvfärdigt, halvt uppackat. Flyttlådorna står med minnen kvar i sig, mitt i rummet och tidningspappret pryder golvet runt omkring dem.
Mitt halvfärdiga liv.




Fri vers av Maggie Scarlett
Läst 623 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-11-16 21:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maggie Scarlett